Ortopédia - Térd, Boka, Láb Archívum - IQBMedical
Online booking
Read more
Online booking

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák):

2013- Ungvári Nemzeti Egyetem, Általános Orvostudományi Kar

2020- Ortopéd- Traumatológiai szakvizsga, Semmelweisz Egyetem

 

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek):

2013-2023- Dél-pesti Centrumkórház, Traumatológiai Osztály

2014-2020- Háziorvosi ügyelet, Pest Megye

2023- jelenleg is – Semmelweisz Egyetem , Traumatológiai Klinika

2022- jelenleg is- Zuglói Egészségügyi Szolgálat, Felnőtt Ortopédiai Szakrendelés

 

ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek):  

– PRF kezelés- regeneratív ortopédia

– tartási rendellenességek

– befagyott váll syndroma

– láb és boka deformitásainak konzervatív kezelése

– inak betegségei

– nagyizületi kopásos betegségek- csípő , térd

– nyáktömlő gyulladások, inhüvelygyulladás

–  posttraumás elváltozások

– carpalis alagút syndroma

– krónikus ízületi fájdalmak

 

TAGSÁGOK:

– Magyar Orvosi Kamara

-Magyar Traumatológiai Társaság

 

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve):  

magyar, ukrán, orosz


RÖVID BEMUTATKOZÁS:

Az orvosi egyetem megkezdése előtt ápolói végzetséget szereztem, így már az egyetemi éveim alatt is lehetőségem volt több kórházi osztályon is dolgozni szakápolóként. Ez megerősítette bennem a jó orvos- beteg kapcsolat kialakításának fontosságát,  mely nélkülözhetetlen a páciens számára minél eredményesebb kezelési módszer  kiválasztásában.

„Szeretettel várom 18 éven felüli pácienseimet a legkülönfélébb ortopédiai elváltozások szűrésével, kezelésével kapcsolatban. Ortopédiai rendelésemen főleg a nagyízületi (csípő, térd) kopásos megbetegedések, befagyott váll syndroma, ízületi fájdalmak, ízületi gyulladásos betegségek, tenisz- és golfkönyök, ínak betegségei, sarkantyú, bütyök, lúdtalp, gerincbántalmak konzervatív (nem műtéti) kezelésére, poszttraumás sérültek ellátására fektetek nagy hangsúlyt, a prevenció mellett.

Fontosnak tartom a betegek panaszainak részletes elemzését, szükség szerint kiegészítő vizsgálatok elvégzését, társszakmák bevonását, a páciens érdekeinek legmegfelelőbb terápiás terv kidolgozását, valamint az utókezelést is.

Várom rendelésemen annak érdekében, hogy minél előbb visszatérhessen a fájdalommentes életbe és újra élvezhesse mozgása szabadságát!”

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák): Pécsi Orvostudományi Egyetem, Ortopédia és Traumatológia szakvizsga

 

RÖVID BEMUTATKOZÁS:

Kiemelt szakterületeim a térd, valamint a boka és lábsebészet, melyekhez szükséges szakmai tudás és tapasztalat döntő részét az Angliában eltöltött 9 év során szereztem meg, melyet az ottani állami és magánkórházi ellátásban töltöttem. A napjainkban már itthon is elérhető személyre szabott műszerekkel 3 D tervezés alapján történő térdprotézis beültetést Angliában már 2010-ben az elsők között elkezdtem, ami akkor ott is forradalmi újdonságnak számított. Ennek a technikának az azóta továbbfejlesztett verzióját, illetve a teljesen személyre szabott implantátumokkal történő térdprotézis beültetést végző néhány hazai sebész egyike vagyok.

A térdízületi részleges protézis beültetéseket az utóbbi években hazánkban legnagyobb számban végeztem, melynek alapjait Oxfordban, a fejlesztés helyén volt alkalmam megtanulni.  Ilyen műtét után a térd működése, biomechanikája szinte megegyező lesz az eredeti egészséges ízületével és jelentősen kisebb fájdalom mellett gyorsabb rehabilitáció érhető el.

Másik kiemelt szakterületem a boka és lábsebészet. Bizonyos korszerű felnőttkori lúdtalp korrekciós műtéteket először végeztem Magyarországon. Jelenleg is a néhány sebész egyike vagyok, aki rutinszerűen nagyobb számban végez komplex lúdtalp és boltíves láb korrekciós műtétet.

Sportsebészeti tevékenységemből kiemelendőek a visszatérő térdkalács ficam korszerű műtétei , az anatómiai pozícióban végzett elülső keresztszalag pótlás és a bokaízületi instabilitás miatt végzett korszerű bokaszalag rekonstrukciós műtétek szükség szerint műszalagos megerősítéssel, mely utóbbival a műtét utáni rehabilitáció kb. a felére csökkenthető.

Fontosnak tartom, hogy minden egyes páciens a számára legmegfelelőbb kezelést kapja meg, aminek megválasztásához megfelelő helyen, megfelelő ideig tartó barátságos hangulatú konzultáció és a személyes bizalom kialakítása szükséges. Rendeléseimen ennek szellemében igyekszem pácienseim számára az elérhető lehető legjobb megoldást biztosítani problémáik kezelésében.

 

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek):

Jelenlegi munkahelyek:

1.Kaposi Mór Oktató Kórház      2016.06.01 – jelenleg is

Ortopédia Osztály, Kaposvár

 

2.Da Vinci Magánklinika            2013.02.01 – jelenleg is

Pécs

 

3.Dombovári Szt. Lukács Kórház 2013.09.01 – jelenleg is

Dombóvár

 

Korábbi munkahelyek:

Duna Medical Center, Budapest         (2017.04.01– 2019.03.01.)

 

Tolna Megyei Balassa János Kórház, Ortopédia Osztály, Szekszárd, (2013.11.01 – 2016.05.31.)

St Mary’s NHS Treatment Centre, Care UK Ltd

Portsmouth, Hampshire, UK – (2013.12.01 – 2014.05.31) – consultant orthopaedic surgeon

 

BMI The Droitwich Spa Hospital

Droitwich, Worcestershire, UK (2010.02.01 – 2013.12.31.) – consultant orthopaedic surgeon

 

The Cheshire and Merseyside NHS Treatment Centre, Interhealth Canada (UK) Ltd

Runcorn, Cheshire, UK (2009.01.01–2011.05.31) – consultant orthopaedic surgeon

 

Kidderminster NHS General Hospital, Interhealth Care Services (UK) Ltd

Kidderminster, Worcestershire, UK (2007.01. 24–2010.01.31) – consultant orthopaedic surgeon

 

St Mary’s NHS Treatment Center, Mercury Health Ltd/Surgical Solutions Ltd

Portsmouth, Hampshire, UK – (2006.01.01–2007.01.26) – consultant orthopaedic surgeon

 

The Birmingham Nuffield Hospital, Surgical Solutions Ltd,

Birmingham, West Midlands, UK – (2005.07.02–2005.12.31) – consultant orthopaedic surgeon

 

Pécsi Tudományegyetem, Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika

(2003.08. 01–2005.07.01) – traumatológus szakorvos jelölt, már ortopéd szakorvos

 

Pécsi Tudományegyetem Ortopédiai Klinika

(1997.10.01–2003.07.31) – rezidens,  majd 2002 májustól ortopéd szakorvos

 

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve): magyar, angol

 

ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek):

Térdprotézis beültetés a legkorszerűbb 3 dimenziós tervezéssel egyedi személyre szabott technikával is és személyre szabottan legyártott beültető műszerkészlettel, illetve igény szerint egyedileg legyártott személyre szóló protézis implantátumokkal.

Részleges (nem teljes) térdprotézis beültetés, ha a térdízületnek csak egy része kopott el, akkor az esetek egy részében megoldható csak annak az egy résznek a protézissel való pótlása. Ilyenkor az ízület többi része, beleértve az összes szalagot és a nem kopott porcfelszíneket, érintetlen marad.

A térd kopásos betegségeinek ízületmegtartó kezelése saját hasi zsírszövetből nyert pericyta őssejtszerű elemek által (Lipogems kezelés).

A térd sportsérüléseinek műtéti kezelése, mint pl. elülső keresztszalag pótlás, visszatérő térdkalácsficamműtéti megoldása, sérülésből adódó porchiány korszerű kezelése testhőmérsékleten megszilárduló kollagén mátrix (Chondrofiller) használatával történő porcfelszínpótlás. Meniscus visszavarrás és egyéb egyszerűbb arthroscopos beavatkozások.

 

Lábsebészet : Lábdeformitások műtéti kezelése, a lapos láb(lúdtalp) különböző stádiumainak műtéti kezelése gyermek és felnőtt korban. Boltíves láb műteti korrekciója, Különféle előláb deformitások mint pl. bütyök(hallux valgus), metatarsalgia, hallux rigidus, szabó bütyök, kalapacsujjak stb. korszerű korrekciós műtétei.  Korábbi műtét után kiújult deformitások komplex korrekciós műtétei.

 

Bokasebészet: Bokaszalag szakadás után kialakult ízületi instabilitás, kül- és belboka szalagrendszer sérülései miatti legkorszerűbb bokaszalag rekonstrukciós műtétek, szükség szerint műszalagos megerősítéssel (Internal Brace) a sportba való gyorsabb visszatérés céljából. Achilles-, és peroneus inak betegségeinek műtéti megoldásai, alsó- és felső ugróízületi kopásos betegségek műtéti megoldása minimálinvazív arthroscopos boka és subtalaris arthrodesis által. Ugrócsont felszínén kialakult csontelhalásos betegség (osteochondralis laesio) korszerű műtéti ellátása.

Bokaízületi elülső és hátsó egyéb arthroscopos beavatkozások, mint pl. elülső és hátulsó boka-ütközési szindróma arthroscopos ellátása.