Dr. Danka László - IQBMedical
Online booking
Read more
Online booking
Dr. Danka László

Ortopéd sebész, Gerincspecialista

Közzétéve: 2024.01.23.

 

Ortopéd sebész, gerincspecialista

1987-ben diplomáztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1990-ben proktológiai tanfolyamot és laparoszkópiás kurzust végeztem. Általános  sebészetből 1994-ben, ortopédiából 2000-ben szereztem szakvizsgát. A következő években a svájci Bernben minimálinvazív gerincsebészeti kurzust, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben torakoszkópiai tanfolyamot végeztem.

Pályafutásomat 1987–88 -ban kémiai laborvezetőként kezdtem az Országos Közegészségügyi Intézetben, majd a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában (Honvédkórház) helyezkedtem el először az Általános Sebészeti Osztályon, majd 1995-től a Budai Részleghez tartozó Gerincgyógyászati Osztályon. 2003-tól az Országos Gerincgyógyászati Központban dolgoztam, 2007-től a Budai Irgalmasrendi Kórház Ortopédiai Osztályának főorvosa vagyok. A közfinanszírozott ellátás mellett több mint negyed évszázada dolgozom a magánszektorban is.

A gyógyítás mellett a fiatalabb generáció oktatását, továbbképzését is feladatomnak tekintem: részt vettem a SOTE medikusképzésében, a Nemzeti Gerincgyógyászati Központ nővérképzésében, emellett szakedzői és gyógytornászkurzusokat is vezettem a „Gerinciskola” keretében. 2000 és 2007 között számos posztgraduális képzést tartottam megyei kórházakban. Tudományos munkásságomat több mint húsz konferencia-előadás és szakcikk fémjelzi.

Az IQB Medical Kft. csapatához 2024-ben csatlakoztam, ortopédiai műtéteket, csípőprotézis-beültetéseket a Budaörsi Egészségügyi Központ sebészeti részlegén végzek.